Război Ponta-anteniști: „Ridicolul” lui Ciutacu și Radu Tudor vs. „superficialitatea Pontănacului”

Articol publicat in EVZ in data de 13/02/2012

Autor:  Marius Vulpe

Surprins că este pus la zid de “simbriaşii” Antenelor lui Voiculescu pentru mâna întinsă lansată spre noul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul PSD, Victor Ponta, a spus că analişti precum Victor Ciutacu şi Radu Tudor au “exagerat enorm de mult” şi a sugerat că aceștia s-au umplut un “pic de ridicol” atunci când au făcut din el “un securist”. În replică, analistul militar, Radu Tudor, îi impută liderului că este superficial și că a exagerat lăsându-se convins de „diversiunile celor care până mai ieri îl numeau Pontănacul”.

“Dom’le, eu am fost un pic surprins că oameni alături de care am făcut zeci de emisiuni, alături de care m-am bătut cu regimul Băsescu, oameni pe care-i respect, mă refer la dl. Ciutacu, la dl. Radu Tudor, aşa, peste noapte, şi-au dat seama deodată că sunt spion, trădător de neam şi de ţară. Cred că s-a exagerat enorm de mult pe tema asta, ca un om care, biologic, aveam 17 ani la Revoluţie să mă faci acuma mare trădător securist e un pic ridicol”, s-a plâns Ponta, într-un interviu acordat pentru gandul.info, întrebat dacă natura relaţiei sale cu Ungureanu, fost şef SIE l-ar putea încadra în categoria de “produs al serviciilor”.

 

Radu Tudor: Eu să-l fac spion? Nimic mai fals

Afectat de consideraţiile liderului social-democrat, Radu Tudor l-a acuzat de superficialitate. Într-o postare pe blogul său, analistul – angajat al Antenelor lui Dan Voiculescu – apreciază că Ponta s-a lăsat influenţat prea mult de “simbriaşii lui Băsescu” de vreme ce el niciodată nu a spus că pesedistul ar fi spion.

“Preşedintele PSD greşeşte din ce în ce mai frecvent. O face în defavoarea domniei sale. Trage aceeaşi concluzie ca şi simbriaşii lui Băsescu, fie că sunt consultanţi plătiţi gras din conturile interesului naţional, fie lucrători în presă lihniţi de foame. De când este lăudat în mod securist-diversionist de figurile triste ale presei portocalii, Victor Ponta a început să şi creadă ce spun ei. Anume că eu l-aş fi făcut spion. Nimic mai fals. Nu e prima oară când Victor Ponta dă dovadă de superficialitate, fapt pe care l-aş pune deocamdată doar pe seama vârstei sale”, scrie Radu Tudor.

„Detalii mult mai importante şi adevărate” din viața lui Ponta

Analistul se şi explică: ar fi vrut să facă referire numai la relaţia personală, “fără nici o insinuare instituţională”, dintre Ponta şi Ungureanu. Dacă ar fi vrut să-i facă rău lui Ponta, ar fi folosit “detalii mult mai importante şi mai adevărate din viaţa liderului PSD.”

“Am spus că discursul din Parlament al lui Victor Ponta este bazat pe o relaţie cu Ungureanu care vine din trecut şi are viitor. Fapt recunoscut de altfel de preşedintele PSD. A declarat deschis că-l ştie pe Ungureanu, că au şi vor avea o relaţie civilizată. (…)Cunosc detalii mult mai importante şi adevărate din viaţa liderului PSD. Asta cu spion a fost aruncată special de mai noii lăudători ai d-lui Ponta, special pentru a-i trepida un pic gândirea. Văd că au reuşit”, mai spune Tudor.

Certificat de onestitate… până la proba contrarie

Totuşi, acesta nu-şi poate cenzura o ironie la adresa lui Ponta, enumerând toate zvonurile despre înţelegerile şi relaţiile politiceascunse pe care liderul PSD le-ar fi avut de-a lungul timpului cu o serie de adversari politici.

“Nu cred că Ponta e spion. Nu cred că Ponta e un prost. Sau trădător şi vânzător de ţară, cum exagerează el. Nu cred că poate fi pusa la îndoială dorinţa lui de schimbare politică. Nu cred că are nişte aranjamente ascunse cu Băsescu. Nu cred că joaca la două capete, unul cu Antonescu şi altul cu Ungureanu, în perspectiva noului guvern post-alegeri şi a prezidenţialelor din 2014. Nu cred că-i adevarat zvonul că s-ar fi împăcat cu Gabriel Oprea. Cred că Ponta este un om politic bun, cu încredere şi popularitate din cele mai bune. Şi onest în raport cu Antonescu, până la proba contrarie”, mai subliniază analistul Antenelor.

Pontănacul și diversiunile

Totuşi, Tudor susţine că îşi permite luxul de a-şi păstra unele rezerve. “Dar după discursul de joi şi altele petrecute de când e preşedinte PSD, voi fi un pic mai circumspect în ceea ce-l priveşte. Atât. Judecata sa politică va avea loc în prima zi după alegerile parlamentare. Până atunci, are tot dreptul din lume să ne critice la televiziunea mogulului sau şi să accepte diversiunile celor care până mai ieri îl numeau Pontănacul” , conchide Radu Tudor.

Cu doar câteva zile în urmă, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, analistul militar insinua că Victor Ponta ar avea trecut în serviciile secrete.

„Sunt convins că această colaborare a preşedintelui PSD cu proaspătul director demisionar de la SIE este premisa unei relaţii ce vine din trecut şi are viitor. Cea mai frecventă comparaţie publică despre discursul lui Ponta este cu vizita lui Geoană la Vîntu…”, spunea atunci Radu Tudor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s