Cele mai ciudate strazi din lume…

CELE MAI CIUDATE STRAZI DIN LUME

dedicatie de la Threedots pentru BAF
(cu mentiunea ca nu i-am deranjat chiar pe toti cei din imaginile prezentate)

Portalul web The World Geography publică un top al celor mai neobişnuite străzi din lume. De la cea mai îngustă stradă la cel mai complicat sens giratoriu, topul reuneşte unele dintre cele mai ciudate artere.

1. Cea mai scurtă stradă din lume: Ebenezer Place, Scoţia
Ebenezer Place are o lungime de 2,06 metri şi a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai scurtă stradă din lume. Pe ea se află o singură adresă, cea a unui bistro care aparţine de Hotelul Mackays. Strada a apărut în 1883 când proprietarul hotelului de atunci a fost rugat să afişeze un nume în dreptul părţii înguste a clădirii. Ebenezer Place a fost declarată oficial o stradă patru ani mai târziu.

2. Cea mai îngustă stradă din lume: Spreuerhofstraße, Germania
Strada se află în oraşul Reutlingen din Germania. Lăţimea ei variază de la 31 de centimetri la un capăt până la 50 la celălalt şi a apărut în 1927, în timpul reconstrucţiei oraşului, devastat de un incendiu care se petrecuse cu un an înainte.

3. Cel mai complicat tronson de autostradă din Statele Unite: Tronsonul Judge Harry Pregerson, Los Angeles
Reţeaua complicată de şosele şi poduri permite fluidizarea traficul la intersecţia a două autostrăzi americane. Tronsonul a fost deschis în 1993.

4. Cea mai curbată stradă din SUA: Lombard, San Francisco
Din pricina distanţei mici şi a unghiului de 27 de grade a dealului pe care se află, strada Lombard are opt curbe şi permite traficul pe un singur sens, către est, la vale. Porţiunea se întinde pe aproximativ 400 de metri, iar limita de viteză este de opt kilometri pe oră.

5. Cea mai abruptă stradă din lume: Baldwin, Noua Zeelandă
Strada se află într-un cartier rezidenţial al oraşului Dundin. Baldwin Street are o lungime de aproape 350 de metri şi coboară de pe un deal de 100 de metri până la o altitudine de 30 de metri. Cea mai abruptă porţiune a străzii are un unghi de 35 de grade.

6. Cea mai lată stradă din lume: 9 De Julio, Buenos Aires, Argentina
Strada are o lăţime de peste 90 de metri. Există 12 benzi, iar traversarea ei durează câteva minute din pricina semafoarelor.

7. Cea mai lungă stradă din lume: Yonge, Ontario, Canada
Strada are o lungime de 1.896 de kilometri şi conectează Lacul Ontario de Lacul Simcoe, construirea ei fiind considerată un „eveniment de însemnătate istorică naţională”.

8. Cel mai mare sens giratoriu din lume: Putrajaya, Malaiezia
Lungimea buclei este de 3,4 kilometri. Sensul giratoriu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 4.580 de kilometri pătraţi.

9. Cel mai întortocheat sens giratoriu din lume: Magic Roundabout, Marea Britanie
Sensul giratoriu a fost construit în anul 1972 şi este alcătuit din cinci sensuri giratorii mai mici aranjate circular. Intersecţia le-a dat mari bătăi de cap britanicilor, însă, odată ce şoferii au înţeles cum funcţionează, s-a dovedit a fi foartă utilă în ceea ce priveşte fluidizarea traficului.

7 gânduri despre „Cele mai ciudate strazi din lume…”

 1. Valeuu…ce dracii au putut sa scorneasca astia ! Uite vezi ? De-aia nu plec eu de langa tarla mea…Sa-i ia zbenga pe imperialistii aia decadenti… si deranjati…de unii.

 2. Dar mai 3D, ia zi tu drept ca esti de pe-acolo : nu-i asa ca avioanele canadiene n-au frane pt. aterizare ? Si pentru asta s-a facut strada aia asa de lunga.

  1. lunga ca lunga…dar e si in panta!…unghiul de inclinare e de 33,8 grade (nu celsius!),cum privesti inapoi spre inaltimile cerului….

  2. …prietene BAF, stiu ca adevarul va fi socant pentru tine, dar astia de aici, imperialistii decadenti, sunt atat de avansati ca avioanele nu au nevoie de frane…
   … franeaza pista in locul avioanelor….
   … adica in momentul in care un avion se apropie de sol se ridica de pe pista un fel de banda adeziva care fixeaza avionul la sol… cam ca hartia aia de prins muste… in felul asta se face o economie substantiala… nu tu tren de aterizare, nu tu mecanisme eelctronice de control, erori de pilotaj etc… trebuie sa recunosti ca e o treaba cu cap…

  3. …carco cu putina intarziere, uncalduros „La multi ani” si coaste fericite… am ratat exact ziua, dar mai bine mai tarziu decat totdeauna… si in plus ma simt mai special…

   …dar ce aud?… ca ai fi fost un fel de Kevin Costner?… cine a fost Whitney Houston?

   1. multumesc…mai bine mai tarziu decat mai devreme…!
    nu am avut parte de fete precum Houston…dar cateva ,asa zise vedete,au fost si pe langa asa-zisii politicieni ai nostri…chiar pot fi mandru ca am fost pentru putin timp „alaturi” de noul sef al SIE…!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s