Studiu de caz….reincalzirea ciorbei…

cu fara....

Fara sa-mi dau seama de ce si cum m-a dus gandul zilele astea la „reincalzitul ciorbei” si tot alaiul de discutii ce preced actiunea si inevitabil la faptul ca o astfel de concluzie te poate determina sa „consumi numai prospaturi”…
Pai daca toata lumea spune” ciorba reincalzita” nu mai e ca cea proaspat facuta m-am gandit sa vad daca e asa sau nu, cel putin in cazul meu…altele ma lasa rece, le parcurg doar din curiozitate…
In primul rand cred ca totul tine de cat esti de gurmand… sau cat de mult iti place ciorba…apoi si ciorba e de mai multe feluri…

Sa spunem ca e din carne….pai…?! de ce sa nu o incalzesc? daca e bine infierbantata, se moaie si carnita iar savoarea e aceeasi…practic nu se pierde nimic, ba mie mi se pare chiar mai buna…

Cea de burta….ih! nu-mi place deloc! nu am facut, nu am mancat, nu-mi place ca idee…nu-mi place ca aspect…

Cea de fasole…wow! condimentata adecvat….e o nebunie…chiar si rece….deci?!

Cea din cartofi…ei…asta e! daca o faci proaspata…cu leustean si dreasa cu smantana….e dementiala dar rece…nu prea merge…iar reincalzita….ih! are miros si gust de laturi…bingo!

In concluzie…daca te simti cartof…incearca sa faci ciorba proaspata mereu…

Si ca sa nu fiu cu totul impotriva curentului am sa spun si eu ca mai bine lasi ciorba nefacuta…oricum e bataie de cap cu ea…trebuie potrivita de sare, de otet(zeama de lamaie, bors, helas, sare de lamaie…etc…) trebuie legume multe si bine taiate, eventual taitei…trebuie sa dozezi bine verdeata si rosiile…cu alte cuvinte, sa ai mare grija la gust si aspect….si pentru ce atata chin?! La urma urmei tot o ciorba ramane… e o munca fara rost…

Da-i Doamne romanului, mintea cea de pe urma…. 🙂

7 gânduri despre „Studiu de caz….reincalzirea ciorbei…”

    1. pai eu stiu…crezi ca mai merita sa mananci ceva intre timp…?! te poti si otravi cu chestii…trestii…
      ma gandeam ca… mai bine stai flamand pana poti sa faci ciorba care trebuie de la inceput…sa nu mai fie nevoie sa o reincalzesti….o tii asa…calduta, mereu…. 🙂 muncesti dar merita!

  1. Iar despre ciorba de burtă am cam acelaşi gusturi:Să n-o văd! dac-ar fi pe lume numa ciorba asta aş muri de foame! Am văzut şi eu odat cum se face şii atât1

    1. Am fost acu ceva ani în deplasare pe lângă mănăstirea Bistriţa-Horezu-Vâlcea.O vecină m-a invitat la ea acasă să-mi arate cum se face ciorba de burtă.A scos ceva murdar din frigider,care semăna cu nişte maţe şi stomace,le-a curăşat de tot felul de mizerii cu un cuţit bont,le-a băgat într-un ceaun, apoi pe foc şi tot băga un făcăleţ să bage..stomacu ăla la fund A pus borş şi în final mi-a dat să gust.Era să …Când să mai gust de 2 ori a bătut la geam amantul vecinei,intră-n casă şi..cât p-aci să mă ia la bătaie:-Că ce,de unde sunt,ce caut acolo…Vecina l-a potolit,apoi am stat la masă şi poftit din nou la ciorba..altuia Am cerut scuze şi nu ştiam cum să ies pe uşă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s