Protest cu zambetul pe buze…

protest vrancea

De ceva vreme lumea incepe sa simta traiului de zi cu zi tot mai greu, din ce in ce mai greu.
Minciunile sfruntate ale actualilor guvernanti se descopera una cate una, aroganta marilor corupti ai tarii ne sfideaza iar legile sunt folosite ca presurile de la usa.
Colac peste pupaza dupa ani de judecare a dosarului Zambaccian si o hotarare chinuita, de ochii lumii, ne pomenim cu o declaratie soc a lui Ponta, lucru ce a scandalizat pe toata lumea inclusiv pe americani care si-au trimis repejor un emisar ce ne-a trasmis mai mult sau mai putin voalat ca a venit timpul sa reactionam si noi cumva… O iesire in strada nu ar fi o idee rea absolut deloc. Dar romanii… nimic! Romanii mai dorm putin…se odihnesc dupa sarbatorile de iarna cand au luptat din greu cu sarmalele, salata boeuf si cozonacii mai ceva ca la Rovine.
Dar totusi sa nu fiu chiar atat de rea…Lupta si romanii cumva…lupta curat, la moda, duc o lupta de ultima generatie, pe facebook, pe site-urile ziarelor, pe bloguri si eventual prin e-mail-uri… La drept vorbind pentru un popor care are drept zicala ca „minciuna e tot o vorba si lenea tot o treaba” e mai comod sa stea in scaun si sa infierbante tastatura decat sa ii fie frig in strada. E mai simplu sa scrie „huuuuuuua, jos guvernul de mafioti” decat sa isi solicite coardele vocale si apoi cine sa ii scoata pe romani in strada???? Opozitia???? PDL-ul???? Sa fim seriosi totusi!!!
Opozitia din Vrancea spre exemplu, (Vrancea lui Oprisan…!!!!), a organizat un protest, pasnic, dar atat de pasnic incat participantii, un pic mai multi de 20 de persoane, erau tot un zambet si voie buna… Cereau, zambind ( probalil, ca sa nu-l irite pe dl Oprisan…), sa nu le fie furat viitorul copiilor lor…Copii care erau prezenti la protest….?! Vazandu-i m-am intrebat daca au adus pur si simplu copiii cu ei la protest sau scotandu-i pe copii la plimbare in parc, au facut o bucla pe la prefectura sa protesteze un pic, in fata unor usi inchise intr-o zi de sambata…?!
Asa am ajuns noi romanii sa inventam protestul- plimbare cu copiii, sedinta foto sau sueta intre prieteni ori pe timp de vara protestul- iesire la gratar…
Si uite asa ajungem sa luptam noi, nu sub semnul sfintei cruci nici sub steagul cu cap de bour ci sub steagul cu micul si berea strigand in loc de „huuuuua guvernare de rahat!!!!”, „o hamei, hamei hamei/ carbuni, mustar si mititei!!!”

Si daca tot pomeneam de lupta internautica va propun un protest…Semnati, daca vreti…Eu am facut-o.

http://www.petitieonline.com/demisia_premierului_ponta

18 gânduri despre „Protest cu zambetul pe buze…”

    1. Buna Carcotasule…si vesel….
      La vara protestele vor fi la terase in timpul saptamanii caci la final de saptamana toata lumea ataca frontal toate refugiile de pe marginea drumului, padurile, lizierele, paduricile si alte desisuri cu scopul precis de a scoate fum, a asculta manele in gura mare(fara riscul de a se pomneni cu batai in teava de la vecini) si de a tapeta uniform, pe jos cu ambalaje goale, hartii, pungi, pet-uri etc!
      Si protesteaza bietii romanasi pana li se apleaca!

  1. Eu n-am acum timp de proteste ca sunt îmbârligat in a ma descurca cu noua infatzishare a carului.

    Colac peste pupaza, iar am poza nickului meu ala stirb si talâmb !
    Tot cheful de a scrie mi-l taie madlene din fasha !

    🙂

          1. Nu stiu unde-i BAF, nu ma intereseaza, important e ca te am acum numai pentru mine, conversând doar noi doi.

            N-ai tu frica, mintenash vine „turma” de masculi pe blog, si apoi, din pacate, „ma pierd in anonimat” !

            😀

            1. Pai ce fel de prieteni suntem noi aici daca nu ne interesam unii de altii???
              Iar tu cauti tot felul de subterfugii ca sa nu protestezi… 🙂 Protesteaza si tu un pic…macar oleaca….

            2. Madlene draga, exista asa zisele trei tipuri:
              1.- Protestezi si se intampla „schimbarea”
              2.- Protestezi si … e degeaba
              3.- Nu protestezi

              Din pacate proteste de pe internet si forumuri, sunt cam vax albina.

              Dar hai sa-ti pove ceva.
              Eram inca in Cluj, in 1990, ceasca era istorie, eu asteptam sa vina 2 August si sa primim diplomele sa pot pleca), si in centrul Clujului, la statuia Matei Corvin se prozesta prin greva foamei, cu pancarta in mana.

              Nu mai stiu din ce cauza se protesta (presupun ca era prima mineriada), era cald afara, dupamasa si iesisem din ceva birt unde bausem vreo 2-3 beri cu colegii proaspeti ingineri, libertatea nou dobandita.

              Cum eram asa „mai obosit”, m-am apropiat de un grevist al foamei si i-am zis sfrijitului (ca bietul om era uscat de foame) sa dispara 20 de minute sa manance ceva ca se imbolnaveste daca nu mananca nimic, si apoi îl am pe constiinta.

              Dupa 3 minute l-am convins si eu m-am sprijinit de parul pancartei sale o jumate de ora pana s-a reintors ghiftuit si satul.

              Presupun ca eram nitzica palid (eram si eu uscat si slab pe atunci), au venit 2 japonezi cu camere mici de filmat ori VHS ori Super8 si m-au filmat, … bine ca nu le-am vomat berea pe pantofi.

              Apoi m-am dus catre cashi, fericit fiind ca am salvat viata unui om !

              🙂

          1. Apai daca nu ma „împungeai” sa protestez si eu, si uitasem de evenimentul cu japonezii si greva foamei !

Lasă un comentariu